Gürsu Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Gürsu Ziraat Odası > Haberler > Su Yoksa Hayat da Yok!

Su Yoksa Hayat da Yok!

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, şehrin varoşlarından sonra çiftçinin de derdine kulak verdi. Çiftçilerin su sıkıntısını dile getirmesi üzerine Vekil Yıldırım, “Su olmazsa tarım ve dolayısıyla hayat olmaz” dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım vatandaşların dertlerini dinlemeye devam ediyor. Alışılmışın dışında şehrin varoşlarının dertleriyle yakından ilgilenen Vekil Yıldırım bu  sefer çiftçinin sıkıntılarına kulak verdi. Gürsu Ziraat Odası’nda Gürsulu köy muhtarlarıyla buluşan Bedrettin Yıldırım, Bursa ve Türkiye’nin en önemli tarım alanlarından Gürsu Ovası’nın ve çiftçinin son durumu hakkında bilgi aldı. Köy muhtarlarının doğalgaz taleplerini de ilettiği Vekil Yıldırım amaçlarının her köye doğalgazı ulaştırmak olduğunu belirterek, “Bursagaz yetkilileriyle bu konu hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Vatandaşımızın isteklerini yerine getirmek için gerekirse üşenmem 5 kere daha giderim. Fakat biraz sabırlı olunmalı.  Amacımız 2013 yılında bölgeye doğalgaz gelmesi konusunda adımların atılmasıdır” dedi.

KULLANIMDA BÜYÜK FARK

Gürsu çiftçisinin sıkıntıları hakkında Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, köy muhtarları ve AK Parti Gürsu İlçe Teşkilatı’ndan bilgiler alan Vekil Yıldırım’a yöneltilen en büyük sorun su sıkıntısı olarak göze çarptı. “Bursa’da tarım yapılacaksa Gürsu Ovası’nın su sıkıntısı çözülmeli” diyen Oda Başkanı Dönmez, bölgedeki tarımının bitme noktasına geldiğini ifade etti. Sondaj konusunda da Vekil Yıldırım’dan yardım talep eden Gürsulular, bölgedeki küçük arazilerin birleşerek tek sondaj vurduğunu bunun da yüksek sondaj maliyetlerinden kaynaklandığını belirttiler. DSİ’nin bu bilgi doğrultusunda kota uygulamasını gözden geçirmesi gerektiğini sözlerine eklediler. Özel su firmalarının şişeleme yoluyla Uludağ’ın kaynak sularını çok büyük oranda kullandığını belirten Gürsulu çiftçiler, bu mağduriyetlerinin giderilmesinin Bursa tarımını rahatlatacağını ifade etti.

ÇÖZÜM ARITMA TESİSİ

“Su olmasa tarım ve dolayısıyla hayat olmaz” diyen Bedrettin Yıldırım, bu konunun bir an önce çözüme kavuşması gerektiğini ifade etti. Bölgedeki sıkıntıyı yakından takip ettiğini belirten Yıldırım, “Önceki yıllarda 9- 10 metreden çıkan su şu anda maalesef çok daha derinlerde bulunuyor. Bazı sanayi tesisleri 100 metreye kadar sondaj vuruyor. Bu durum ileride obruklara neden olabilir. Bazı tesisler halkın suyunu haksız bir şekilde hoyratça kullanıyor. Ayrıca sanayi tesisleri arıtmalarını çalıştırmak zorundadır. Yaşamın temel kaynağı olan suyumuzu kirletenlere asla taviz  vermeyeceğiz” dedi. Sanayi tesislerine de bu konuda bazı projeler sunulması gerektiğini belirten  Yıldırım, “Bakıyorsunuz 500 kişi istihdam eden bir sanayi tesisi ‘su olmasa ben kapatırım’ diyor. Bu konuda haklılık payları da var. Sorunun en güzel çözümü kullanılan suların bir arıtma tesisinden geçirilerek sanayicilere sunulmasıdır. Bu noktada
da bölgedeki sanayiciler arıtma tesisi kurulması konusunda üzerlerine düşeni yapmalıdırlar” ifadelerini kullandı.